top of page
  • Writer's pictureMatas Šimonis

„Legator“ siūlo mažųjų vežėjų poreikiams pritaikytą CMR draudimą: šis produktas padės nepermokėti

Suderinome itin gerą CMR draudimą mažiems vežėjams užtikrindami, kad smulkiosios transporto įmonės nuo šiol galėtų apsidrausdamos nepermokėti ir už atitinkamą kainą gauti kur kas geresnes sąlygas.



 

Mažosioms vežėjų įmonėms, turinčioms 1-4 sunkiasvorius vilkikus, siūlomas unikalus produktas, kuris užtikrins, kad smulkiosios transporto įmonės nuo šiol galėtų apsidrausdamos nepermokėti ir už atitinkamą kainą gauti kur kas geresnes sąlygas. Draudimo brokerių bendrovė „Legator“, bendradarbiaudama su ilgametėmis partnerėmis draudimo bendrovėmis, siūlo specialiai šiai verslo grupei skirtą krovinių pervežimų civilinės atsakomybės draudimą (CMR), kurį jau galima įsigyti geresnėmis sąlygomis nei tą, kurį standartiškai turėjo kitos draudimo kompanijos. 

 

CMR draudimo produktas, išsiskiriantis itin patraukliomis ir lanksčiomis sąlygomis, iki šiol buvo sunkiai prieinamas mažiesiems transporto rinkos dalyviams. Būtent todėl vežėjai, norėdami geresnių sąlygų, dažniausiai draudėsi per užsienio draudikus. Visgi ir ten minimali įmoka polisui vienam vežėjui, turinčiam kelis vilkikus, buvo gerokai per didelė.

 

Tad nuo šiol, bendradarbiaujant su draudimo brokerių bendrove „Legator“, jau galima įsigyti specialiai 1-4 vilkikus turinčioms transporto įmonėms siūlomą krovinių pervežimų civilinės atsakomybės draudimą, kurio kaina už vilkiką vieneriems metams bus 250 Eur.

 

Šis draudimas skirtas apsaugoti nuo nuostolių, kai krovinys yra apgadinamas ar prarandamas, nuo žalos padarymo tretiesiems asmenims vežamu kroviniu. Taip pat ir nuo kitų galimų papildomų finansinių nuostolių, kuriuos sukelia tokie dalykai kaip muitai, mokesčiai, baudos, krovinio pertransportavimo išlaidos po draudžiamojo įvykio.

 

Draudimo brokerių bendrovės „Legator“ brokeris Matas Šimonis atkreipia dėmesį, kad šis draudimas 1-4 vilkikus turinčioms transporto įmonėms pradėtas siūlyti siekiant konkretaus tikslo – užtikrinti, kad visi transporto sektoriaus klientai turėtų kuo platesnę apsaugą ir pasirinkimo galimybes pagal poreikius.

 

„Tai yra mūsų ir patikimų partnerių siūlomas produktas, orientuotas išskirtinai į mažuosius transporto rinkos dalyvius, kurie turi 1-4 vilkikus. Deja, iki šiol mažieji vežėjai neturėjo galimybės apsidrausti geresnėmis sąlygomis rinkoje už prieinamą kainą ir nepermokėti. Mūsų atveju, draudimo sumos pritaikytos nedideliems vežėjams su standartiniais kroviniais, pervežimus atliekantiems tentinėmis, kietašonėmis, konteinerinėmis puspriekabėmis. Net neabejoju – kiekvienam vežėjui rasime geriausią sprendimą“, – tvirtina M. Šimonis.

 

1-4 vilkikus turinčioms transporto įmonėms pritaikyto vežėjų civilinės atsakomybės draudimo apsauga galioja visoje Europoje, į šį paketą neįtrauktos tik NVS šalys.

 

Svarbu žinoti tai, kad pervežant Didelės rizikos krovinius galima sustoti tik sunkiajam transportui skirtose aikštelėse, vilkikas ar puspriekabė turi būti laikomi užrakintomis durimis ir langais, nuolat prižiūrimi vairuotojo. Neblaivaus vairuotojo padarytas įvykis laikomas draudžiamuoju, įvykiai dėl didelio neatsargumo atlyginami pagal krovinio vertę.

Draudimo sutartis dėl CMR draudimo sudaroma metams, o jei metų eigoje įmonėje atsiranda naujų vilkikų, paruošiamas priedas prie sutarties likusiam draudimo laikotarpiui, įmoką skaičiuojant proporcingai.

 

Jei nutiks nelaimė ir prireiks pasinaudoti šiuo draudimu, žalos administravimo procesu padės pasirūpinti „Legator“ žalų skyrius, o reguliavimą atliks draudikas.




 




 

 

 

 


 

Daugiau naujienų ir įžvalgų

bottom of page